Alternatief Airbnb 6x een vergelijkbare site!

Je vakantiehuis huren of verhuren via Airbnb is zeer bekend, maar er zijn veel vergelijkbare sites als airbnb. Ieder alternatief heeft een specifieke markt met verschillende opties. Sommige verhuurplatformen (de officiële naam voor Airbnb of Airbnb alternatief) focussen zich meer op appartementen, andere sites richten zich meer op accommodaties van een hogere prijsklasse. Of je nu op vakantie wilt of je wilt je eigen huis verhuren via een van deze sites, het moet goed geregeld zijn!

Als je deze keuze maakt dan wil je dit doen bij een site die aansluit bij hetgeen jij wilt. In onderstaand artikel lees je wat het juiste Airbnb alternatief is voor jou. Vergelijk, leer de achtergrond kennen, de manier van aanbieden en de markt waar ze zich op richten.

Kortom: Kies het juiste Airbnb alternatief om je huis te huren of te verhuren!

Inhoudsopgave Alternatief Airbnb 6 x een vergelijkbare site

  1. Wimdu
  2.  Home Away
  3. Way to Stay
  4. Micazu
  5. Muchosol
  6. Tripadvisor

1. Wimdu

Wimdu als alternatief voor Airbnb

Wimdu bestaat sinds maart 2011 en heeft inmiddels meer dan 350.000 verschillende particuliere accommodaties die verhuurd en gehuurd worden door 2,5 miljoen geregistreerde gebruikers.
Wimdu is op dit moment wereldwijd actief in meer dan 150 landen, denk hierbij aan verblijfplaatsen in Berlijn, Barcelona, London, Rio de Janeiro, maar ook zeker de leuke appartementen en woningen in ons eigen Amsterdam, Giethoorn, Maastricht of een slaapplek in de polder hoort hier zeker thuis.

Wimdu als alternatief Airbnb

Wimdu als alternatief Airbnb

Kosten Wimdu

Wimdu is een goed alternatief voor Airbnb waar je jezelf als verhuurder kosteloos aanmeldt. Ook bij het adverteren worden voor de verhuurder geen kosten in rekening gebracht. De administratiekosten brengt Wimdu in rekening als toevoeging bovenop de verhuurprijs die je zelf instelt. Op deze manier is het overzichtelijk voor je gast wat zijn totale kost is voor het verblijf en hoef jij geen extra kosten te verwachten.

Wimdu zijn aanbod is vrij breed waardoor je hier je appartement, huis, privé kamer, chalet, villa, kasteel, hoeve, auto, boot en zelfs boomhut verhuren.

2. Home Away

Home Away als alternatief Airbnb

Home Away is in vergelijking met Airbnb veel minder bekend in Nederland.Wat betreft het aantal aangeboden accommodaties doet Home Away niet onder voor Airbnb. Op dit moment worden er meer dan 1milijoen verblijfplaatsen, waarvan 570 duizend woningen, aangeboden, verdeeld over 190 landen. De Home Away familie bestaat naast de site Home Away nog uit tal van andere verhuurplatformen., namelijk:

⦁ VRBO.com
⦁ vacationrentals.com
⦁ Homlidays.com
⦁ ownersdirect.co.uk
⦁ Abritel.com
⦁ Stays.com
⦁ Travelmob.com
⦁ Fewodirect
⦁ fewo-direkt.de

Per maand bezoeken meer dan 65 miljoen reizigers de sites van Home Away. Wat betekent dat het verhuren van uw accommodatie via dit platvorm erg interessant maakt.

Kosten Home Away

Home Away maakt gebruik van abonnementen. Voor de prijs van €199,- per jaar verhuurt u uw accommodatie en wordt deze met een uitgebreide omschrijving en 24 foto’s te huur aangeboden op twintig verschillende websites. Deze advertentie is inclusief google maps locatie aanduiding, sms boekingalert service, beschikbaarheidskalender en tarieventabel.

Per maand bezoeken meer dan 65 miljoen reizigers de sites van Home Away!

Home Away verhuurders verdienen gemiddeld €10.000,- per accommodatie per jaar blijkt uit het laatste onderzoek. Lijkt deze winst je wat te hoog voor jouw woning? Dit kan kloppen, want in dit onderzoek zijn ook de duurdere vakantiebestemmingen meegenomen welke een huurprijs kunnen hebben tot wel €8000,- per week. Wat je wel kunt verwachten is dat je via deze manier eenvoudig je eigen vakantie of andere droom bij elkaar kan sparen. Ben je nu benieuwd geworden naar hoeveel geld jij ieder jaar laat liggen? Via onderstaande link kun je eenvoudig berekenen hoeveel je woning of andere accommodatie per jaar kan opbrengen en meld je je kosteloos aan om te mogelijkheden te bekijken.

3.Way to Stay

Way to Stay als alternatief Airbnb

Way to stay verhuurt op dit moment ruim 3800 appartementen binnen Europa. Way to stay is dus niet zo groot als Airbnb of Home away, maar biedt enkel kwalitatieve appartementen en maakt zo goedkoop overnachten mogelijk. Way to stay werkt nauwer samen met zijn verhuurder dan de meeste verhuurplatformen en dit zorgt voor deze hogere kwaliteit. Sinds dat het platvorm in 2004 werd opgericht is de filosofie van strikte eisen voor comfort, karakter en een leuke locatie nagestreefd wat huurders laat terug keren. Per jaar worden er via Way to stay ruim 34.000 boekingen geplaatst wat het een interessante partij maakt om uw appartement te verhuren.

Kosten Way to stay

Het verhuren via Way to stay is gratis. De transactiekosten worden betaald door de huurder welke deze in het totaal bedrag bij het boeken van het appartement betaalt.

4. Micazu

Micazu als alternatief Airbnb

Micazu is het synoniem voor huis huren bij Nederlandse eigenaar. Via Micazu worden meer dan 7000 vakantiehuizen direct door de Nederlandstalige eigenaar verhuurt.  Wanneer je een advertentie plaatst op Micazu dan kun je in de boekingskalender aangeven wanneer je het huis wil verhuren, maar ook belangrijk: welke termijn je het niet wilt verhuren. Micazu stelt geen harde eisen zodat je zelf kunt aangeven in welke periode je zelf in het huis wilt verblijven. De huurder heeft twee opties, hij kan je vragen stellen via mail of direct je huis boeken. In beide gevallen ontvang je een mail en sms zodat je gelijk kunt reageren en zo je woning kunt verhuren.

Kosten Micazu

Micazu vraagt je een vergoeding voor het plaatsen van je advertentie en heeft hier voor zowel mensen die veel verhuren of mensen die minder verhuren de juiste oplossing.

  • Variabel abonnement €0,- per jaar en 9% commissie per geaccepteerde boeking. 
  • Combi abonnement €99,- per jaar en 4,5% commissie per geaccepteerde boeking.
  • Vast abonnement €229,- per jaar en 0% commissie per geaccepteerde boeking.

Bij ieder abonnement betaal je eenmalig €25,- inschrijfkosten.

5. Muchosol

Muchosol als alternatief Airbnb

Muchosol verhuurt huizen en appartementen sinds 2005 over de gehele wereld wat betekent dat ze nu zo een 20.000 goedgekeurde accommodaties kunnen aanbieden. Anders dan bij de vergelijkbare sites voor Airbnb verhuurt Muchosol via professionele bemiddelaars. Verhuren via Muchosol kan dus ook alleen wanneer u een professioneel agentschap of bemiddelaar bent. Doorat Muchosol wel op dezelfde markt doelt als de particuliere verhuursites zijn de huurprijzen van de accommodaties gunstiger dan bij een regulier agentschap. Het voordeel van de professionele bemiddelaars is dat er altijd een kantoor bij uw vakantielocatie in de buurt is. Bij het boeken kun je rekenen op service in je eigen taal. Dit maakt de huur of uw vakantie persoonlijker en het zorgt voor een vertrouwd gevoel. Bij klachten kunt u contact opnemen met een professioneel bedrijf in plaats van een particulier.

Kosten Muchosol

Elke prijs die aangeboden wordt op Muchosol is de werkelijke prijs. Tevens zijn er tal van beoordelingen te zien op de site waardoor u vertrouwen krijgt in het juiste huis of appartement voor uw heerlijke vakantie al voor het boeken. Rust, professionaliteit en zekerheid zijn de streefwaarden van Muchosol!

 6. Tripadvisor

Tripadvisor als alternatief Airbnb

Tripadvisor is vooral bekend als site waar vakantiegangers goede beoordelingen kunnen vinden voor restaurants, hotels, vakantiehuizen of andere verblijven, maar naast de 290 miljoen beoordelingen bied Tripadvisor ook de mogelijkheid hotels, vakantiehuizen, appartementen en nog veel meer te boeken of te verhuren.

Kosten Tripadvisor

Een advertentie plaatsen op Tripadvisor is gratis en Tripadvisor rekent alleen 3% commissie op het bedrag wat de huurder betaalt. Een bedrijf met een zeer bekende naam in de reisbranche, een professionele uitstraling en pas een commissie vraagt op het moment dat jij werkelijk geld verdient.

RTL Z Je eigen woning verhuren

Goedkoop overnachten? Wat is Airbnb?

Neem een kijkje op onderstaande sites en ontdek het aanbod:

Airbnb Amsterdam

Airbnb Utrecht

Airbnb Zeeland

Airbnb Almere