Ophoogzand vulzand stopzand

Ophoogzand of met de andere benaming vulzand, stopzand, klapzand, plaatzand of funderingszand wordt gebruikt voor het aanvullen ophogen van op oppervlakten.

Wat is ophoogzand?

Ophoogzand is een zand dat een fijnkorrelige structuur heeft. Hierdoor is het goed te verdichten en stabiliseert het zich goed. Deze fijne structuur zorgt er tevens voor dat het minder waterdoorlatend is. Hierdoor ophoogzand bijvoorbeeld minder geschikt om onder straatwerk te gebruiken. Hiervoor kan beter straatzand of zeezand gebruikt worden. Deze korrelgrote is groter en zorgt voor een betere doorlating van water. Ophoogzand kan ook leemdeeltjes bevatten wat bijvoorbeeld bij het afreien van een zandbed niet wenselijk is. 

Ophoogzand losgestort

Los gestort ophoogzand bestel je veelal per kuub (m3). Losgestort betekend dat het zand met een vrachtwagen of oplegger op een door jou aangegeven plaats wordt gestort. Let hierbij wel op de bereikbaarheid van de plaats. Vrachtwagens kunnen rijden meestal niet over onverhard terrein en manoevreren niet eenvoudig door nauwe straten. Moet de vrachtwagen het ophoogzand verder weg lossen dan gedacht dan is kruien je enige optie. 1 kuub ophoogzand is 12,5 kuiwagens.

1 kuub zand is hoeveel kruiwagens?
1 kuub ophoogzand is 12,5 kruiwagens. Ja, goed gelezen, 3 kuub zand kost je al snel 40 x kruien

Hoeveel ophoogzand nodig?

Ophoogzand bestel je per kuub. Hoeveel ophoogzand je nodig hebt bereken je door de oppervlakte in meters ( lengte x breedte ) te vermenigvuldigen met de hoogte van je zandbed in meters.

 Bijvoorbeeld een oppervlakte van 3 meter bij 5 meter en een dikt van 10 cm.

3 x 5 x 0.1 =  1,5 m3 kuub. Ophoogzand. Ga je het zand verdichten reken dan 10% extra. In dit geval dus 1,65 m3 kuub. (10% = x 1.1)

Ophoogzand bestellen wat geef je door?

Ga je ophoogzand bestellen dan geef dan door:
– Het aantal kuub ophoogzand dat je nodig hebt. |
– Hoe je het geleverd wil hebben:  een Big bag ophoogzand, zakken ophoogzand of ophoogzand losgestort?
– Waar je het geleverd wil hebben: Tijd het adres maar ook de plaats i.v.m. manoeuvreren van de vrachtwagen.
– Vraag de prijs van ophoogzand inclusief al de kosten. (Transport, wachturen, enz.)

Transportkosten zand

Transportkosten variëren landelijk gezien tussen de  € 40,- á € 90,- per levering.

 

 

Machine verhuur - Gereedschap verhuur topics

>>  Hoeveelheden in de Bouw      >>  Instructies bij gebruik van huur machines en huur gereedschap     >>  Tips voor het verhuren en huren van machines en gereedschap

>>  Merken machine verhuur en gereedschap verhuur     >>  Machine verhuur en gereedschap verhuur bedrijven     >>  Dorpen en Steden

>>  Beschrijving van machines en gereedschappen